Info Generale

In functie de scopul pentru care cauti informatii despre cat costa o casa ai nevoie fie de informatii generale fie de informatii specifice. Aceast pagina trateaza informatiile generale.

Pentru informatii detaliate si personalizate despre cat costa casa ta intra pe: Raport detaliat privind costurile constructiei casei tale

Cat costa o casa


Atrag atentia ca pretul per metru patrat construit este un concept ce nu poate exprima corect pretul unei case. Cand se ridica o casa nu se constuiesc metri patrati ci o casa. Pretul ei variaza in functie de multi alti factori care nu depind de marimea casei. Ca sa intelegi iata un exemplu simplu. Orice casa parter si etaj are nevoie de o singura scara indiferant daca are 50 metri patrati sau 500 de metri patrati. Acceptand ca inaltimea planseelor este similara in cele doua cazuri scara poate teoretic costa la fel pentru ambele case. Iti dai seama ca pretul per metru patrat al scarii respective este complet diferit pentru cele doua case. Identic cu alte sute de repere si similar cu diverse costuri care nu cresc liniar cu suprafata (centrala termica, etc).

Totusi pentru conformitate si usurinta voi folosi pretul per metru patrat construit ca si unitate de masura in cele de mai jos.

Dupa cum stie toata lumea preturile au scazut fata de 2008 -2009. Acum pretul pentru metrul patrat construit al unei case porneste de la 400 euro si ajunge la 700euro in functie de finisaje si instalatii.

Categoria Minim 400-450 euro per metru patrat

Casa are minim 150 metrii patrati si are parter + etaj
Pereti portanti din caramida de 25cm cu 2 placi de beton armat si sarpanta acoperita cu tabla
Sistemul de termoizolatie are 5cm
Finisaje interioare si exterioare, instalatiile minimale

Constructia se ridica intr-un loc cu acces facil si nu am adaugat costul amenajarii terenului si al bransarii la utilitati. Locatia este amplasata langa un oras dar nu langa Bucuresti.

Categoria Medie 500-600 euro per metru patrat construit

Casa are minim 150 metri patrati si are parter + etaj
Pereti portanti din caramida de 25cm cu 2 placi de beton armat si sarpanta acoperita cu tabla
Sistemul de termoizolatie are 5-10cm
Finisaje interioare si exterioare, instalatiile medii

Constructia se ridica intr-un loc cu acces facil si nu am adaugat costul amenajarii terenului si al bransarii la utilitati. Locatia este amplasata langa un oras mare sau langa Bucuresti.

Categoria Medie+ 600-650euro per metru patrat construit

Casa are minim 150 metri patrati si are parter + etaj
Pereti portanti din caramida de pana la 50cm cu 2 placi de beton armat si sarpanta acoperita cu tabla
Sistemul de termoizolatie are 10-15cm (clasa energetica A)
Finisaje interioare si exterioare, instalatiile medii

Categoria Lux >700euro per metru patrat construit

Pereti si termosistem ce garanteaza clasa energetica A
Structura in cadre cu deschideri mari ale ferestrelor, Deschideri mari intre stalpi.
Eventual subsol.
Inaltimi mari ale camerelor
Finisaje interioare si exterioare, instalatii de design, sofisticate sau de ultima ora

Este dificil sa scazi costul casei sub 400euro per metru patrat fara a compromite siguranta si aspectul. In opozitie insa este foarte usor sa maresti costul casei mult peste 700euro per metru patrat construit folosind finisaje si instalatii foarte pretentioase, structuri complicate, etc.

Daca categorisirea de mai sus nu raspunde cerintelor tale de informare, te rog scrie-mi un comentariu pe acest blog, ofera-mi niste detalii si iti voi spune mai detaliat cat costa casa ta.7 răspunsuri la Info Generale

 1. Pingback: cat costa costruirea unei case - Page 4

 2. Diana spune:

  Şi de ce ai avea nevoie de planşeu din beton armat peste etaj? Iese mult mai ieftin dacă faci planşeu din lemn şi şarpantă. Şi nu are nici un cusur, dacă alcătuieşti corect planşeul de lemn şi şarpanta.

  • costcasa spune:

   Planseul peste etaj nu este obligatoriu. Solutia propusa de tine este valida si functionala.

   Multumesc pentru comentariu si iti multumesc in special pentru imbunatatirile propuse textului pagini.

 3. Pingback: Cat costa o casa in 2011 - Ce informatii ai nevoie? | Cat Costa o Casa in 2011

 4. dorin spune:

  salut, imi poate spune si mie cineva daca in acest pret, in ceea ce priveste costul mediu pe metru patrat, intra si pretul terenului?

  • costcasa spune:

   Pretul terenului nu este inclus in nici unul din calculele prezentate. Aceasi casa poate fi construita si in Piata Victoriei si in mijlocul campului si iti dai seama ca pretul terenului este fantastic de diferit.

 5. dorin spune:

  ok, mersi mult, apreciez:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>