Informatii detaliate – Cat costa casa ta

O planificare buna te scapa de multe probleme cu bugetul constructiei tale!

In cazul in care vrei sa iti planifici bugetul pentru o investitie apropiata sau iminenta, vrei sa verifici ca oferta primita de la constructor sau de la echipa este corecta, nevoia ta de informare este mai mare. Aceasta pagina te ajuta sa obti informatii despre cat costa casa ta.


Pentru informatii generale te rog consulta: Cat costa o casa – Informatii Genererale

Pret casa – Cat ma costa o casa

Info detaliate si specifice despre cat costa casa TA.

Costul unei case nu depinde liniar de suprafata sa. Pretul per metru patrat construit este o informatie generala, o medie daca vrei. Renunta la acest concept daca vrei sa iti planifici corespunzator bugetul constructiei casei tale.

Costurile unei case se pot imparti in 5 categorii dupa cum urmeaza:

Proiectare-Autorizare – Costul proiectelor si al avizelor si autorizatiilor necesare. Costul taxelor la disciplina in constructii si la receptia casei, trasarea casei, cadastru, diriginte de santier.

Amenajare teritoriu – Costul amenajarii terenului aferent casei, al constructiei utilitatilor si al bransarii la respectivele utilitati.

Structura (costul casei la rosu) – Cuprinde manopera, materialele si utilajele necesare pentru realizarea fundatiilor, a structurii casei, a acoperisului si a inchiderilor exterioare si interioare din caramida, hidroizolatia strcuturii.

Finisajele – Materialele si manopera pentru finisarea casei si predarea ei „la cheie” catre beneficiar. Aici intra tamplaria exterioara si interioara, eventualii pereti de rigips si tavane false, termosistemul, tencuielile si zugravelile interioare si exterioare, sapele si pardoselile, obiectele sanitare, instalatiile electrice, sanitare si termice, scarile, galfuri interioare si exterioare etc.

Costuri diverse – Costuri neprevazute, costurile de transport ale proprietarului pentru identificarea finisajelor si a diverselor materiale, costurile de timp generate de supravegherea constructiei si cautarea celor mai potrivite finisaje, costuri de finantare generate de diferente de curs valutar, taxe bancare, dobanzi al imprumuturi, asigurare.

Cel mai adesea informatiile pe care le gasiti pe forumuri si chiar in unele ziare se refera doar la o parte din aceste costuri. Ei considera doar costurile mari si nu iau in considerare puzderia de costuri mici si medii.

In cazul in care iti planifici dupa ureche bugetul sau te iei dupa pretul per metru patrat citit pe vre-un forum vei avea surprize. Casa te va costa mai mult cu 30-40% decat cele mai pesimiste planificari initiale.

Cere-i proiectantului o masuratoare a casei la terminarea proiectului. Te va costa aproximativ 100 de euro in plus dar te va scuti de multe neplaceri. Aceasta masuratoare va folosi constructorului pentru a iti oferi un pret exact pentru casa ta si pentru a se putea angaja ca iti ridica casa cu acei bani. Merita fiecare leu!

Varianta de mai sus nu este perfecta pentru tine din diverse motive? Ofera-mi toate detaliile de care dispui si iti voi trimite rapid costul casei tale.


Tip raportIn varianta raportului „Cat Costa Casa TA” nu am cum sa fiu la fel de exact ca si o masuratoare. Cu o exactitate acceptabila sunt insa mult mai rapid si mult mai ieftin.

Iata ce iti ofer:

Optiunea 1 – Raport de preturi detaliat  – Vei primi pe e-mail un raport al preturilor de constructie pe tipuri de case, pe zone pe tipuri de structuri si pe tipuri de finisaje. Raportul iti face o imagine clara a preturilor generale ce se practica la construirea unei case.

Optiunea 2 – Raport cat Costa Casa TA – Vei primi pe e-mail un formular pe care va trebui sa il completezi cu cat mai multe detalii pe care le cunosti despre viitoarea ta casa. Dupa completarea si trimiterea formularului vei primi raporul meu detaliat privind costurile constructiei casei TALE.


Tip raport
9 răspunsuri la Informatii detaliate – Cat costa casa ta

 1. Pingback: Cat costa constructia casei tale - planifica-ti bugetul constructiei | Cat Costa o Casa in 2011

 2. Pingback: Cat costa o casa « Am ceva de spus lumii

 3. Pingback: La rosu. Definitia fazei la rosu cu lucrarile si materialele incluse | Cat Costa o Casa in 2011

 4. Pingback: Preturi construtii - Cat costa o casa in 2011 - Pret casa | Cat Costa o Casa in 2011

 5. Pingback: Pret casa - capcanele pretului casei - cat costa o casa | Cat Costa o Casa in 2011

 6. Pingback: Pret casa - Preturi constructii - Cat costa o casa in 2011 | Cat Costa o Casa in 2011

 7. Pingback: Casa de lemn - Preturi constructii- Pret casa de lemn | Cat Costa o Casa in 2011

 8. Pingback: Cererea, oferta, frica si locamia in pretul constructiilor | Cat Costa o Casa in 2011

 9. ilie vasile spune:

  Buna,doresc sa-mi construesc o casa in Sibiu,cu ampreta la sol de 85mp,respectiv 10m\8,5 incluzand si un garaj sub care doresc o pivnita,si mansarda tot de 85mp care sa aiba o baie 3 dormitoare si un dresing,m-ar interesa un pret informativ,mantionez ca utilitatili le am pe parcela,gaz,apa,electricitate,canal.Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>