Pret casa

Preț casa la rosu – foarte aproximativ – 200-250 euro per metru pătrat construit.

Preț casa la cheie – foarte aproximativ – 400-650 euro per metru pătrat construit.

Îți ajunge această informație care este corectă și la zi (Iulie 2011)? Dacă da atunci mă bucur mult că te-am putut ajuta! Te rog întoarce-te pe siteul meu din când în când ca să vezi ce mai e nou și lasă-mi câteva comentarii.

Eu nu cred însă că această informație ajunge. Sa zicem că vrei să îți faci o casă de 150mp la cheie. Te gândești să nu folosești minimul intervalului (400 euro) și ca măsură de siguranță să iei ceva mai mult… de exemplu 450 euro per metru pătrat construit. Îți va rezulta o casă la roșu de aproximativ  30.000 euro iar diferența de 30.000 euro îți va oferi casa la cheie. Ai un buget de 65.000 de euro care îți lasă și 10% rezervă. O abordare potrivită.

Când proiectezi casa nu exagerezi dar preferi un living ceva mai mare iar circulațiile îți fură din spațiu, etc. Casa iese de 160 metri pătrați. Nici o problema până aici.

Asemănător îți dai seama că o astfel de casă are camere de înălțimea unora de bloc. Nu e nici o problemă dar…. de ce te muți la casă… ca să ai curte și să nu mai stai ca la bloc. Camerele trebuie făcute puțin mai înalte….. 10% preț casa în plus.

Când te apuci de construcție, la finisaje, nu îți plac finisaje ce le găsești în această categorie de preț. Nu te „arunci” la finisaje de lux dar nici ceva demodat complet sau ce se va strica după o lună nu poți lua. Prețul construcției crește cu 10-15%.

Nu continui pentru că ai înțeles logica. Oricum autorizarea construcției, branșarea la utilități, îngrădirea, mult visata gradină costă în plus și precis ai uitat să le adaugi la prețul casei și la prețul per metru pătrat construit.

Simplu și fără să simți ai ajuns la minim 10-20% în plus față de costul previzionat inițial. Casa te va costa mini 70.000-75.000 de euro sau mai mult. Cu un preț pentru casa la cheie de 438-469  euro per metru pătrat construit nu ai realizat o construcție scumpă. E OK. Întrebarea este de unde scoți cei 5.000-10.000 de euro suplimentari?

Nu am vrut să exagerez în susținerea punctului meu de vedere însa extrem de ușor diferența poate fi de 15.000 sau chiar 20.000 de euro. Sunt bani pe care foarte greu îi vei găsi și vei avea probleme mari cu construcția. Asta va genera costuri și mai mari și vei fi în dificultate.

O abordare mult mai potrivită este ca după proiectarea casei să ceri proiectantului o măsurătoare detaliată a proiectului. Folosește această măsurătoare pentru a angaja răspunderea constructorului sau a echipei de muncitori și a fixa costul casei înainte de a începe. Prețul pe metru pătrat construit este o capcană de multe ori. Discută și negociază prețul fiecărei operațiuni în parte. Ajungi astfel la prețul casei și nu la un preț per metru pătrat. Doar așa nu vei avea probleme.

Eu te pot ajuta cu un preț personalizat condițiilor casei pe care vrei să o construiești sau chiar cu o măsurătoare calificată. Pret casa

Dacă găsești articolul interesant sau plictisitor, dacă vrei mai multe informații te rog lasă-mi un comentariu. Nu uita să ma recomanzi pe Facebook sau Twitter.

Preț casă, Cat costă o casă în 2011, Preturi construcții, Preț construcție casă la rosu


Acest articol a fost publicat în Cat costa constructia unei case, Cat costa o casa, Cat costa o casa in 2011, Cat costa o casa la rosu, Pret casa, Preturi constructii și etichetat cu , , , , . Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>