Casa de lemn

Cât costă o casă de lemn? Casele de lemn sunt aparent mai ieftine decât casele de cărămidă. Prețul unei case din lemn este de aproximativ 350 euro per metru pătrat construit desfășurat. Ca și în toate celelalte cazuri acestă sumă este orientativă și necesită multe precizări:

Casa de lemn menționată trebuie să fie mai mare decât 140-150mp construiți. Casele din lemn ce au sub 140 de metri pătrați construiți costă 400 euro per metru pătrat construit iar cele ce au sub 100 de metri construiți ajung la 425-430 euro per metru pătrat construit. Asta înseamnă prețuri sensibil apropiate de cele ale unei case din cărămidă.Compărând costurile de execuție și de exploatare ale caselor de lemn fața de cele din cărămidă rezultă costuri totale extrem de asemănătoare pe durata de viața a construcției.

Astfel construcția casei de lemn este mai ieftină cu 50-75 euro per metru pătrat construit ceea ce se traduce în aproximativ 10.000 euro mai puțin.

În timpul folosinței casa din lemn este mai ușor de încălzit iarna și mai ușor de răcit vara. Asta se traduce evident în costuri de întreținere mai mici. În funcție de mărimea casei și mai ales de stilul de viața aceste economii se pot traduce în 2.000 – 5.000 de euro pe durata de exploatare a casei.

Casa de lemn are o durata de viață mai mică decât casa de cărămidă. Asta nu înseamnă că o casă de lemn nu mai poate fi locuită după un număr de ani ci că aceasta necesită reparații mai repede decât una de cărămidă. Astfel cei 10-15.000 de euro salvați se pierd pe reparații ajungându-se la un preț extrem de asemănător cu cel al unei case din cărămidă.

Este opțiunea fiecăruia dacă construiește o casă care costă mai mult la început și care are costuri de întreținere mai mari dar este considerată mai solidă și deci este mai vandabilă sau construiește foarte rapid o casă de lemn unde plătește mai puțin la început dar ulterior trebuie să investească mai mult în reparații și beneficiază de o izolație fonică interioară mult sub nivelul unei case din cărămidă. Avantajele și dezavantajele unei case de lemn trebuie luate în considerare, pe lângă preț, atunci când se evaluează oportunitatea construcției unei case de lemn sau a uneia de cărămidă sau din orice alt material mai modern.

Important este să îți faci un plan și un buget detaliat. Nu pleca la drum fără buget!          Afla prețul exact al casei pe care vrei să o construiești înainte de a începe construcția!

O altă precizare ce trebuie făcută atunci când discutăm prețul unei case de lemn este locația construcției. În zonele unde lemnul nu este abundent prețurile caselor de lemn vor fi mai mari. Transportul materialelor generează diferențe mari de preț.

Prețul casei de lemn depinde și de cine o construiește. Casele de lemn, spre deosebire de cele din cărămidă, impun un grad de specializare destul de mare. În zonele unde nu exista tradiție pentru construcția caselor din lemn, prețul unei astfel de case va fi chiar mai mare decât al unei case ridicata folosind alte materiale de construcție. Transportul muncitorilor este costisitor prin costul direct dar mai ales prin scăderea productivității generată de numeroasele deplasări. A construi o casa de lemn în regie proprie sau cu cineva care nu are o experienta bogată este complet nerecomandabil.

Prețul detaliat al casei tale trebuie neapărat cunoscut înainte de a te apuca de construcție și chiar înainte de a începe discuția cu un constructor sau cu o echipă de muncitori.


Acest articol a fost publicat în Cat costa constructia unei case, Cat costa o casa de lemn, Cat costa o casa in 2011, Cat costa o casa la rosu, La rosu și etichetat cu , , , , , . Salvează legătura permanentă.

4 răspunsuri la Casa de lemn

 1. Mihai Plamada spune:

  Cat costa o casa din lemn cu suprafata de 120 m.p., la cheie?

 2. ionut spune:

  casele din lemn au o alta „caldura” fata de casele din materiale conventionale.

 3. Mihai spune:

  Mentinerea caldurii pe timpul iernii este un factor decisiv in construirea unei case din lemn.

 4. Nicu B spune:

  Buna, cred ca constructiile din lemn sunt ieftine, rezistente, calduroase si mult mai aspectoase. O astfel de investitite este de bun augur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>